FAS HARIRA CORBASI TARIFI

Harira Corbasi Fas in yoresel sicacik insanin icini isitan ve hasta corbasi olarak da adlandirilan nadide yemeklerinden biridir. Ramazan ayinda her iftar sofrasinda bulunur. Simdi birlikte yapmaya ne dersiniz?



Malzemeler

  • 70 gr. dana bonfile
  • Yarım soğan
  • Yarım havuç
  • 4 Domates
  • sehriye arpa yahut bulgur
  • 4 sap kereviz ve Kisnis taze
  • 1 çorba kaşığı yeşil mercimek
  • 1 çorba kaşığı nohut birgun onceden islatilmis
  • Biber salçası 
  • Kimyon
  • Tarçın
  • kara biber
  • kirmizi biber
  • 1 diş sarımsak
  • Zerdeçal Curcuma tozu
  • zencefil tozu


Oncelikle genelde etsiz olarak yapilan corbada et ile muhtesem bir lezzet elde edebilirsiniz.
Oncelikle dana bonfile kuşbaşı şeklinde doğranır. Daha sonra tencerenin altı yakılır, zeytinyağı ilave edilir. Tenceredeki yağ yeterli ısıya geldiği zaman dana bonfileler yağa ilave edilir, kavurma işlemine devam edilir. 

Bonfileler kavrulurken diğer tarafta soğan doğranır ve etin içine ilave edilir. Malzemeler kavrulurken havuç ve kereviz doğranabilir. Etlerden sonra sert sebzeleri kavurmak uzere corbaya ilave ederiz.  Sebzeler kavrulurken diğer tarafta tel şehriye kavrulabilir. Domatesler de soyulup dograndiktan sonra corbaya eklenir.

Etler ve sebzeler kavrulduktan sonra biber salçası ilave edilir. Sarımsakların yanmaması için katı sebzelerden sonra sarımsakları doğrayıp içine ilave etmek gerekir. Ardından kerevizler doğranır ve çorbanın içine ilave edilir. Sebzeler piştikten sonra bir gün önceden haşlanan nohut içerisine ilave edilir. Daha sonra mercimek eklenir. Zerdeçal, kimyon ve tarçın çorbanın kavurma aşamasında içine katılır. Daha sonra çorbanın suyu katılır. Bir porsiyon için yaklaşık 4 su bardağı kaynamış su ilave edilir. 

Sebzelerin pişme aşaması tamamlandıktan sonra en son olarak kavrulan tel şehriye ilave edilir. Son olarak deniz tuzu ilave edilir ve 15 dakika sonra servise sunulur.


Yorumlar

Popüler Yayınlar