FAS TA EVLENMEK İSTEYENLER

Fas’tan Kız Nasıl Alınır? Fas’ta Nişan ve Evlilik Rehberi

Bilgi Notları
TÜRK VATANDAŞLARININ FAS VATANDAŞLARI İLE YAPACAKLARI EVLİLİKLERDE GEREKLİ OLAN BELGELER, 07.11.2012
Fas’ta Fas vatandaşı bir kadın veya erkekle evlilik ancak Fas resmi makamları önünde yapılabilmektedir.

A)    Fas’ta Fas vatandaşı bir kadın veya erkekle evlenebilmek için Fas resmi makamlarınca Türk vatandaşlarından istenen belgeler şunlardır:


1.      Bağlı bulunulan Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği
2.      Pasaport
3.      Nüfus hüviyet cüzdanı
4.      Adli sicil kâğıdı
5.      Halen çalışılan işyerinden alınacak gelir belgesi
6.      Eşinden boşanmış olanlar için Arapça’ya tercüme edilmiş mahkeme kararı (Bu belge ikamet edilen ülkedeki Fas Büyükelçiliği veya Konsoloslukları tarafından onaylanmış olmalıdır.)
7.      İkametgâh belgesi (ikamet edilen ülke resmi makamlarından alınmalıdır.)

B)     Fas vatandaşı ile evlilik akdi yapıldıktan sonra sözkonusu evlilik akdinin Türkiye’de tanınması, tescili ve “uluslararası aile cüzdanı” alınabilmesi için bu evliliğin Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesi’ne bildirilmesi gerekmektedir. Bu bildirim sırasında Fas vatandaşı eş tarafından ibraz edilmesi gerekli belgeler ise şunlardır:

1.      Fransızca’ya tercüme edilmiş bekârlık belgesi (Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.)
2.      Fas kimlik kartı
3.      Eşinden boşanmış olanlar için Fransızca’ya tercüme edilmiş mahkeme kararı (Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş olmalıdır.)

http://rabat.be.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=167646

Fas’ta Bir Kız İstemek İçin Bohçada Neler Olmalı?

  • Bir altın takı (kolye ya da bilezik)
  • 2 gece çantası
  • 2 ipek kumaş
  • 2 çift ayakkabı
  • 2 iç çamaşırı takımı
  • 1 parfüm
  • 1 makyaj çantası
Açıkçası Türkiye’dekilerden pek farkı yok bu listenin. Tabi bunlara artı yapmak sizin elinizde. Nişanda çiçeği Türkiye’dekinin aksine kız tarafı yaptırıyor.


Faslı Bir Kız İle Evlenmek İçin Size Gereken Belgeler Şöyle:

  • 4 Yeni Fotoğraf
  • Doğum Belgesi
  • Adli Sicil Belgesi
  • Çalışma ve gelir belgeleriniz
  • Kimlik ve fotokopileri
  • Pasaport ve fotokopileri
  • Evlilik İçin Uygun Olduğuna Dair Resmi Belge
  • Sağlık Belgesi
Tüm belgeler Fransızca ya da Arapça’ya çevrilmeli ve 4’er adet de fotokopisi gerekiyor. Tabi bunların yanında Fas’ta da oranın devlet mercilerinden adli sicil ve evlenmesine mani olmadığına dair belge alıyorsunuz. Buralarda tanıdığınız biri yoksa 1 kaç gün sonraya randevu verebiliyorlar. Bir de Türkiye’dekinin yanında sağlık belgesi Fas’ta da almanız gerekiyor.Sonrasında bu belgeler ile Türk Konsolosluğu’na gidiyorsunuz. Buradan size verilecek belgelerle mahkemeye başvuruyorsunuz. Konsolosluğa bunun için bir ücret ödeniyor. Konsolosluk’tan belgenizi almanız en az 1 gün sürüyor. Mahkeme nikah tarihi verip nikah onaylandıktan sonra belgeler Türk Konsolosluğu’na veriliyor. Konsolosluk Türkiye’de gerekli mercileri sizin evlendiğinize dair bilgilendiriyor. Böylece Türkiye’de yeniden bir nikah yapmanız gerekmiyor. Bu arada Fas’ta evlendiğinizde dini nikah da yapıldığı için eşinize mehir de vermeniz gerekiyor. Türkiye’de de resmi nikahla birlikte imam nikahı yapanlar mehir adlı para ya da takının verilmesi gerektiğini bilir. Genelde bizde erkek eşine mehir sözü veriyor ama vermiyor. Burada ise söz yetmiyor mehiri vermeniz gerekiyor. Bu kadının bir nevi boşanılması halinde sigortası oluyor. Fas’ta da bunu para ya da altın takı olarak verebiliyorsunuz.
Tüm bu işlemlerin tamamlanması 1 ayı geçebiliyor. Hatta mahkemenin sizin evlendiğinize dair apostilli belgeyi vermesi 1 buçuk 2 aya denk gelebiliyor. Bunun yerine benim önerim mümkünse evlilik işlemlerini Türkiye’de halledip evlendiğinize dair apostilli belgeyi İstanbul Nişantaşı’ndaki Fas Konsolosluğu’na verme
KAYNAK
https://cokgezenadam.com/fastan-kiz-nasil-alinir/ 
https://www.aroosjoon.com/tr/article/Moroccan-Wedding-Rituals-and-Traditions


Yorumlar

Popüler Yayınlar