FAS TA YEMEK Miammm Miaammm mideyi bozmamaya dikkat edin

Tekrar merhaba

Fasta yasayanlar icin ve yeni gelmeyi dusunenler icin firsat buldukca bu postumuzda guncel fiyatlardan ornekler sunacagiz;

Boylece ne yerim ne icerim diye dusunenlere fikir olsun istiyorum.

AFIYET OLSUN

Oncelikle Fas ta ac kalmazsiniz ama baharatli ve ozellikle kimyon ve kurkumali yemekler biraz agir gelebilir. Disarda sebzeli yemeklerden modern mutfak yemekleri ve Japon mutfagi bol bol bulursunuz. Bunlarin disinda onde gelen yemekler

TAJIN  et yada tavuk sebzeli yahut soganlisi harika olur. Tajin kofte aci ama oldukca lezzetlidir ve dikkat edin cok sicaktir.





COUS COUS yani kuskus dedigimiz durum bugdayinin bulgurdan daha ince haliyle birlikte altli ustlu tencerede pisirilen et ve tavuk lu ve bol sebzeli harika bir yemektir ama restorantlarda yanlizca CUMA gunleri oglen servis edilir ki ozelligi de budur. Namazdan sonra ailecek yenilir ve siesta yapilir. Bir de kuskusun yaninda sadece LBEN yani kefir ayrani icilir.



HARIRA CORBASI  gercekten sokakta yapilan bu corbayi denemeden gitmeyin kisnis ile yapilan etli ve nohutlu sehriye corbasini andirir lakin lezzeti meshurdur.



PASTILLA   ozel bir citir yufkanin icine bazen bademli pilav bazende deniz mahsulleri ile yapilan bir borek cesididir.







RFISSA   firinda tavugun altinda yufka parcalari ve yesil mercimek yemegi ile servis edilmis halidir. Oldukca doyurucu ve lezzetlidir.

Birde Fas'a ozel borek ve sarmalar mevcut bunlardan bildiklerim arasinda BRIWAT ve NEMS geliyor genelde tavuklu kiymali yahut sebzeli karisimlarla hazirlanan bu yufka borekleri de harika lezzetlerdir.

Fas'ta Turk yufkasi bulunmaz. Buraya ozel Pastilla adi verilen ve nisastali krep tarzi ince yufka ile yapilir hersey. Bizim boreklere uymuyor ama sigara boregine uygun.



GELELIM TATLILARA...

Fasta tatlilar araplar gibi serbetli agirdir. Lakin serbeti biz Turkler gibi sekerden degil de BAL dan yaparlar. Daha saglikli mi bilinmez ama tadi coook farklidir.  Fasta eger sam fistigi tozu vs gorurseniz bilinki o boyanmis yer fistigi vesaire dir. Asla yemeyiniz.
Tatlilara geince resimdeki gibi bohca serbetli tatlilar oldukca yogun tadi ile birtanesi bile insana yetmektedir. Fas ta baklava tamamen farklidir. Kadayif burda bulunmadigi icin tatlisi da yoktur. Irmikli tatlilari da vardir ama sert ve tad bakimindan bizimkilerden oldukca uzaktir.

Denemenizi ve ulkemizin tatlilarinin kiymetini anlamanizi oneririm;))





Yazmaya devam edecegim...

Yorumlar

Popüler Yayınlar