FAS YEMEKLER



PASTİLLA Fas mutfağının önemli yemeklerinden birisi olarak kabul edilir.
Pastilla hem tatlı hem de tuzlulardan oluşan, bayram ve özel günlerde yapılan bir çeşit börektir.
Baklava hamurunun açılmasıyla badem, kuru üzüm, tarçın, bal, maydanoz ve et katılarak yapılır.
NOT : Fas’a özgü simgesel yemeklerden olan PASTİLLA tercihen güvercin etiyle de yapılmaktadır.
Resmini paylaştığım tavuklu olandır.


Fas mutfağının en ünlü yemeği
Tajin, adını pişirildiği topraktan alan tarihi bir Kuzey Afrika Berber yemeğidir.
İki bölümden oluşur: alt tarafında düz ve daire şeklinde bir taban birimi ile pişirirken taban üzerine yerleştirilen geniş koni veya kubbe şeklinde kapak.
Kapak, tüm yoğunlaşmanın alt tarafa dönmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Tajinler, geleneksel fırında veya ocak üzerinde de pişirilebilir.


Fas nane çayı nane yapraklarıyla hazırlanmış yeşil çaydır.
Fas tarzı naneli çay bütün batı Arap dünyasında yaygın şekilde tüketilir
Misafirperverliğin göstergesi bir içecek olup özellikle konuklar geldiği zaman olmazsa olmazlardandır
Çayı geri çevirmek kabalık olarak anlaşılır
Demliklerine 'Bred' çay içerken kullandıkları bardaklara 'kisan' derler
Çay'ı servis ettikleri tepsiyede 'sinia' derler
Fas dünyanın en çok yeşil çay ithal eden ülkesidir
Fas Arap toplumunda Osmanlı hakimiyeti altına girmeyen tek ülkedir
Bu sebeple Fas'ta çay kültürü korunmuştur

HARIRA
Fas mutfağına özgü Harira Ramazan ayı boyunca yapılan bir çorbadır. 🇲🇦
Bol malzemeli olması sizi korkutmasın
Çok lezzetli bir çorba 😍
1 çay bardağı nohut
1 su bardağı yeşil mercimek
4 adet olgun domates
1 sap kereviz yaprağı
100 gr kemikli et
1 fincan zeytinyağı
1 tutam maydanoz
1 tutam taze kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
2 yemek kaşığı tel şehriye
Tuz



Yorumlar

Popüler Yayınlar